Olen tehnyt paljon muotokuvauksia yhteistyössä eläinalan yritysten kanssa. Yhteistyökumppaneitani ovat olleet muun muassa Yliopistollinen eläinsairaala, Fortum HorsePower, Pieneläinklinikka Morelius ja WHG Equine Sport Performance. Kameran edessä on ollut kissoja, koiria, hevosia ja jopa lehmiä. 

Eläimen läsnäolo tuo pienen annoksen kaaosta, arvaamattomuutta ja edellyttää pidempää kuvausaikaa. Se on silti sen arvoista. 

Eläimen ja ihmisen kuvaaminen yhdessä 

  • rentouttaa ja rauhoittaa ihmistä
  • antaa käsille tekemistä
  • tuo luontevaa vuorovaikutusta ja liikettä valokuvaan. 

Ei ole mikään ihme, että monesti asiakkaat haluavat rakkaan lemmikin mukaan perhekuvaansa. Ammatillisissa yhteyksissä eläimen ottaminen mukaan valokuvaukseen on selvästi harvinaisempaa, elleivät eläimet liity selvästi yrityksen toimialaan. Suosittelen silti lämpimästi harkitsemaan lemmikin integroimista kuvauksiin. Koira kampaamon lattialla tai kissa toimiston ikkunalla voittaa söpöyspisteitä etenkin somessa. Vaikka eläinkuvat eivät välttämättä sovi yrityksen viestintään nettisivuilla, yritykuvauksista kertyy paljon arvokasta somemateriaalia, jota voidaan hyödyntää yrityksen digitaalisissa kanavissa. 

Vinkkejä lemmikkikuvaukseen

  • Aikaa tulee varata enemmän. Eläimet tarvitsevat enemmän taukoja kuin ihmiset, sillä niiden keskittymiskyky on lyhyempi. 
  • Eläimet stressaantuvat herkästi vieraassa tilanteessa. Kuvauspaikka kannattaa valita eläimen ehdoilla. 
  • Herkkuja pitää olla aina mukana, että motivaatio säilyy. 
  • Avustaja on lemmikkikuvauksessa lähes välttämätön. Avustaja voi pitää kiinni tarvittaessa, kantaa nameja mukana ja kiinnittää eläimen huomion itseensä, jos tarvitaan korvat pystyyn ja valpas ilme. 

Lemmikkikuvauksen kamera-asetukset

Lemmikkikuvauksissa käytän kamera-asetuksina lähtökohtaisesti vähintään suljinnopeutta 1/640 välttääkseni pehmeät ja tärähtäneet kuvat. Eläimen liike on niin nopeaa, että parhaan asennon saamiseksi sarjalaukaisija on välttämätön. Vaikka muotokuvaajat maksavat isoja summia objektiiveista, joiden aukko on alle f2, harvoin kuvaan ihmistä ja eläintä yhdessä alle f2.5 aukolla, ellen tietoisesti halua toisen näyttävän pehmeältä. Useimmiten liikun f2.5–f4.5 välillä tilanteen ja muiden olosuhteiden mukaan.

Lue lisää yrityskuvauksista  ja -palveluista

Varaa valokuvaus